ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ WEB SAYFASINA HOŞ GELDİNİZ...

• Birimin amacı, engelli öğrencilerin yüksek öğrenim yaşantıları boyunca karşılaşacakları zorlukları en aza indirmek ve engellerin ortadan kaldırılmasında ilgili taraflar arasında işbirliği sağlamaktır. Birim engelli öğrencilerin yanı sıra öğretim elemanları ve personele de hizmet vermektedir. Birimin öncelikli amaçları arasında ‘engellilik’ konusunda farkındalık ve kaynaştırma gelmektedir. İletişim bilgilerimizden yararlanarak istediğiniz konuyu istediğiniz anda bizlerle paylaşabilirsiniz.
  • Kimler yararlanır?: Dikkat eksikliği hiperaktivite sorunu olanlar, işitme engelliler ve ağır işitenler, görme engelliler ve az görenler, hareket problemi olanlar (fiziksel engelliler), psikolojik problemleri olanlar, öğrenme güçlüğü olanlar, kronik sağlık sorunları olanlar, asperger veya yüksek fonksiyonlu otistik bireyler, geçici yetersizlikleri olanlar.
  • Öğrencilerin Engelsiz Üniversite Birimine başvurmaları tamamen gönüllülüğe dayanmaktadır ve birim, öğrencinin talebi doğrultusunda destek sağlamaktadır.
  • Engellerin ortadan kaldırıldığı, erişilebilir bir üniversite yerleşkesi oluşturmada sizlerin de birim çalışmalarına katkılarınızı bekliyoruz.

Engelli Öğrenci Birimi