KAMPÜS ARAÇ VE YAYA GİRİŞLERİ

Atatürk Üniversitesi Kampüs alanında  Ana giriş ve tali girişlerler mevcut olup, Öğrenci, Personel, Misafir ve Araç girişleri olarak kullanılmaktadır. Amaç  Personelin, Öğrencilerin ve misafirlerin mağdur olmadan en seri şekilde  kontrollü şekilde  kampüs alanına alınmasına yardımcı olunması olup, Yaya girişlerinde  şüpheli şahıslar üzerinde kimlik sorgulaması yapılmakta, araç kartlı girişlerde ise kartı olan personel ve öğrenciler  kartını OGS ve KGS okutarak rahat bir şekilde geçebilmektedir, kartı olmayan personel  BAUM dan kendi veya 1. derece yakınına ait araçlarlar için kart çıkararak girmesine müsaade edilmekte,  misafirler için ise yalnız ana girişten araç ruhsatı verilmek suretiyle giriş kartı KGS alarak kendi geçişini sağlamaktadır. ana giriş harici diğer kapılardan ruhsat verilse bile kartsız araçlar ( zaruret hariç )  geçememektedir. Öğrenci araçları için kendi adına veya 1.derece yakınına ait araçlar için KGS kartı varsa girmesine müsaade edilmektedir.

ANA GİRİŞ NİZAMİYE : 24 saat esasına göre görev yapan Güvenlik Görevlilerimiz Kampüs alanına  ve fakültelere  ziyaretçi, misafir veya iş takibi için gelen kişilere yardımcı olarak gidecekleri yer gösterilip yön tarifi yapılıp  kendilerine ait araç ruhsatları karşılığında KGS(Kartlı Giris Sistemi) kartı vererek  dönüşlerinde kartı alarak ruhsat iade edilmektedir. Ancak, şüpheli görülen veya gideceği yeri bilmeyen çelişkili ifadeler veren yahut çat tarafına,ılıca tarafına ve hastaneye gitmek isteyen
  kişileri ise uygun bir dille uyararak gideceği yer tarif edilip yön tayini yapılmaktadır. Kartı olupta kartı kapıları açmayan personelin ise kartının süresi dolmuş veya yazılım sisteminde arıza olmuş olabileceğinden kendileri BAUM`a yönlendirilmektedir.Kampüs içerisinde trafik kurallarına uymayan, şüpheli görülen kişiler anons edildiğinde bütün kapılarda tedbir alarak kampüs dışına çıkmasına müsaade edimez, alınarak gerekirse Emniyet Müdürlüğünün yetkili birimlerine teslim edilmektedir.
OJMAN GİRİŞ NİZAMİYE: Bu girişten lojmanda ikamet eden personel, Sabancı ve Aydındoğan İlköğretim Okulunda görevli personel ve öğrenci servislerinden araç giriş kartı olan araçlar kartını okutturarak,  kartı olmayan personel ve lojmana gelen misafirler ise  araçlarına ait ruhsatlarını vererek giriş kartı alarak kontrollü bir şekilde  girişler sağlanmaktadır. Şüpheli şahıslar ise sorgulama yapılarak  gerektiğinde içeriye alınmayıp polis ekiplerine teslim edilmektedir.

GARAJLAR NİZAMİYE ( Bu girişten yalnız araç giriş kartı olanlar, personel veya öğrenciler) geçebilir, yaya personel ve öğrenci geçişlerine izin verilmektedir, giren şahıslardan şüpheli kişiler sorgulanmakta olup, ilgisiz kişilerin kampüs içerisine girişleri engellenmektedir. Araçlarla gelen ziyaretçiler ise ana girişe yönlendirilmektedir.Nöbetçilerimiz 24 saat esasına göre   görev yapmaktadır.

MORFOLOJİ BÖLGESİ NİZAMİYE : Bu nöbet alanındaki görevli personel araç geçiş kartı (OGS) olupta hastane veya üniversite içerisine girmek isteyen personelin kontrolünü yaparak içeri girmelerini sağlamakta, kartsız araçları ana giriş kapısına veya gideceği yeri tarif ederek yardımcı olunmaktadır. Ayrıca çevre kontrolü yaparak  güvenliği sağlamaktadırlar.

ÇAT YOLU YAYA GİRİŞİ:  Telsizler ve  yenişehir bölgesinde ikamet etmekte olan personel ve öğrencilerin kampüse gelişlerini kolaylaştırmak amacı ile her gün saat: 07.00 ile 23.00 arası  personel ve öğrencilere açık tutulmakta olup, görevli personel tarafından kimlik kontrolü yapılarak girişler sağlanmaktadır. Öğrenci ve personel harici kesinlikle girişlere müsaade edilmemekte olup, ziyaretçiler  kampüs ana girişe yönlendirilmektedir.Personel ve öğrencilerin kimlik kontrolünde görevlilere zorluk çıkarılmaması önem arz etmektedir. saat: 23.00 den sonra kapı kilitli tutulmakta ve giriş çıkışlara müsaade edilmemektedir.