Kamu Personeli HGS Başvurusu (İşbirliği Yapılan Kurum Personeli)

Kurumumuz personeli olmayan Kamu Personeli HGS başvurularıyla ilgili duyuru.

Üniversitemizle işbirliği çerçevesinde diğer kamu personeli (REKTÖRLÜK ONAYIYLA)
http://atahgs.atauni.edu.tr/portal/kullanici/ adresine girildikten sonra Üniversitemize ait portala yönlendirileceksiniz.
- HGS sisteminde daha önce kaydınız varsa TC kimlik numarası ve şifrenizi girmeniz istenecektir.
- Hiç kaydınız yoksa yeni kayıt işlemi yapılacaktır.
- Kaydınız var fakat şifrenizi unuttuysanız şifremi unuttum işlemlerini takip ederek sözleşme sayfasına yönlendirileceksiniz.
- Yeni Kayıt butonuna tıklayarak sözleşme sayfasındaki bilgileri doğru olarak doldurduktan sonra ("Başvuranın Konumu"ndan "Diğer Kamu Personeli" seçeneği seçilecek), alttaki sözleşmeyi onaylıyorum butonunu tıklayarak kayıt işleminiz gerçekleşmiş olacaktır. Açılan kayıt sayfasında çıktı almak için çıktı al butonuyla işleminiz tamamlanmış olacaktır.
- Her personel sadece 1 aracına 50 TL mukabili HGS etiketi alabilir ve bu etiket 1 yıllık süreler ile vize edilir.
- Araç ruhsatının, personel adına, eşi adına (belgelemek kaydıyla) olması gereklidir.
- Aracın hususi kullanılan otomobil olması gereklidir. Ticari veya şirket araçlarına HGS etiketi verilmez.
- Personelin Üniversitemizde görev yaptığına dair kurumundan alacağı resmi yazı. (Bu yazı ile ilk defa ücretsiz)
- İlk alınan HGS den sonraki HGS etiketleri (Araç değişimi, yeni araç alımı (100 TL), etiket hasarı 50 TL) ücrete tabidir.
- Ücret, HGS etiketi yapıştırılacağı anda HGS Ücret alma Kiosklarından tahsil edilir. Kiosk`lar para üstü veremediğinden bedelin kağıt para olarak getirilmesi gerekmektedir.
- İlk aracın satış v.s. nedeniyle değiştirilmesi halinde yeniden başvuru yapılan araç için 100 TL ücret alınır.

Başvurularda aşağıdaki belgelerin, belirtilen sırada, aslı veya fotokopilerinin verilmesi zorunludur.

1. Yukarıda belirtilen adresten bilgileri girilecek araca ait sözleşmenin sistem üzerinden onaylanmış ve her sayfası imzalı çıktısı (aslı),
2. Sözleşmede başvurusu yapılan araca ait ruhsatın fotokopisi (Plaka, araç sahibi, şase numarası, marka, model ve kullanım şekli okunaklı olmalı)
3. Kurum Personel kimlik fotokopisi,
4. Personelin ilgili kurumda görev yaptığına dair kurumundan alacağı resmi yazı. (Bu yazı her vize işleminde yenilenmelidir)
4. Araç eş adına ise EVLENME CÜZDANI (isimler yazılı sayfasının) fotokopisi.