Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Elektronik Kaynaklar Toplu Tarama (SUMMON)

Tarihçe

Tarihçe  Eğitim ve Öğretimin birinci derece destek ünitesi olan kütüphanemiz 1958-1959 öğretim yılının başlamasıyla birlikte bugünkü Şair Nefi İlköğretim Okulu Binasında faaliyetine başlamış, daha sonra Fen Fakültesi Binasında faaliyetlerini sürdürm...  Tarihçe  Eğitim ve Öğretimin birinci derece destek ünitesi olan kütüphanemiz 1958-1959 öğretim yılının başlamasıyla birlikte bugünkü Şair Nefi İlköğretim Okulu Binasında faaliyetine başlamış, daha sonra Fen Fakültesi Binasında faaliyetlerini sürdürmüş ve 1970 yılında bugünkü binasına taşınmıştır. Üniversitemiz araştırmacılarının her türlü bilgi kaynağı ihtiyacını karşılayan kütüphanemiz, çağdaş teknolojiyle donatılmış altyapısı, elektronik ve basılı ortamda sunduğu 300.000’i aşkın kitabı, 40.000 civarında elektronik tam metin dergisi, tarihi binası, çağdaş donanımı ve özverili personeliyle üniversite kütüphaneleri arasında ilk sıralarda bulunmaktadır.

Vizyon ve Misyon

Misyonumuz Üniversitemizin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik, çağdaş ve evrensel boyutta kütüphane hizmeti vermektir. Vizyonumuz Okuyucularının her türlü bilgi ihtiyaçlarını karşılayan, personel, kaynak, teknolojik ... Misyonumuz Üniversitemizin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik, çağdaş ve evrensel boyutta kütüphane hizmeti vermektir. Vizyonumuz Okuyucularının her türlü bilgi ihtiyaçlarını karşılayan, personel, kaynak, teknolojik altyapı ve hizmetleriyle saygın ve örnek bir üniversite kütüphanesi olmaktır.