Sabancı İÖO Velileri HGS Başvurusu

Sabancı İlköğretim Okulu Öğrenci velilerinin HGS başvurularıyla ilgili duyuru.

- http://http://atahgs.atauni.edu.tr/portal/kullanici/ adresine girildikten sonra Üniversitemize ait portala yönlendirileceksiniz.
- HGS sisteminde daha önce kaydınız varsa TC kimlik numarası ve şifrenizi girmeniz istenecektir.
- Hiç kaydınız yoksa yeni kayıt işlemi yapılacaktır.
- Kaydınız var fakat şifrenizi unuttuysanız şifremi unuttum işlemlerini takip ederek sözleşme sayfasına yönlendirileceksiniz.
- Yeni Kayıt butonuna tıklayarak sözleşme sayfasındaki bilgileri doğru olarak doldurduktan sonra ("Başvuranın Konumu"ndan "Veli Sabancı İÖO" seçeneği seçilecek), alttaki sözleşmeyi onaylıyorum butonunu tıklayarak kayıt işleminiz gerçekleşmiş olacaktır. Açılan kayıt sayfasında çıktı almak için çıktı al butonuyla işleminiz tamamlanmış olacaktır.
- Her öğrenci velisi sadece 1 aracına HGS etiketi alabilir ve bu etiket 6 aylık süreler ile ücreti mukabili vize edilir.
- Araç ruhsatının, öğrencinin annesi veya babası adına olması ve durumun belgelenmesi gereklidir.
- Aracın hususi kullanılan otomobil olması gereklidir. Ticari veya şirket araçlarına HGS etiketi verilmez. Ancak aracın öğrenci velisi adına tahsisli olduğunu belgelemek şartıyla verilebilir.
- Her okul dönemi (1 Eylül-30 Haziran) için 50 TL ücret alınır. Tahsisli araçlardan ücret iki kat olarak alınır.
- Ücreti yatırılmış olan yanlış ve eksik başvurularda ücret iadesi yapılmaz.
- Ücret, HGS etiketi yapıştırılacağı anda HGS Ücret alma Kiosklarından tahsil edilir. Kiosk`lar para üstü veremediğinden bedelin kağıt para olarak getirilmesi gerekmektedir.

Başvurularda aşağıdaki belgelerin, belirtilen sırada, aslı veya fotokopilerinin verilmesi zorunludur.

1. Yukarıda belirtilen adresten bilgileri girilecek araca ait sözleşmenin sistem üzerinden onaylanmış ve her sayfası imzalı çıktısı (aslı),
2. Sözleşmede başvurusu yapılan araca ait ruhsatın fotokopisi (Plaka, araç sahibi, şase numarası, marka, model ve kullanım şekli okunaklı olmalı)
3. Sabancı İÖO Öğenciniz olduğuna dair resmi yazı.