Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi

Tarihçe

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi, 13 Şubat 1966 tarihinde şu anda Devlet Hastanesi olarak hizmet vermekte olan Sağlık Bakanlığı Numune Hastanesi`nde eğitim, muayene ve tedavi hizmetleri vermeye başlamıştır. Yapımı tamamlanarak hizmete giren ünivers... Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi, 13 Şubat 1966 tarihinde şu anda Devlet Hastanesi olarak hizmet vermekte olan Sağlık Bakanlığı Numune Hastanesi`nde eğitim, muayene ve tedavi hizmetleri vermeye başlamıştır. Yapımı tamamlanarak hizmete giren üniversite kampusu içindeki Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Araştırma Hastanesi adıyla 01 Ocak 1978 tarihinden itibaren hizmetleri devralmıştır. Uzun yıllar Erzurum ve çevredeki yaklaşık 11 ilin sağlık hizmetleri ile birlikte tıp öğrencisi ve uzmanlık eğitimleri bu hastanemizde yürütülmüştür. Bölgedeki diğer hastanelerden gelen ya da doğrudan başvuran hastalar için bir referans kurum veya son başvuru merkezi olma zorunluluğu yıllar içinde hastanemizin yükünün aşırı derecede artmasına neden olmuş ve bu durum kurum yöneticilerini yeni arayışlara itmiştir. Yenişehir semti girişinde Milli Savunma Bakanlığı`na bağlı bir eğitim hastanesi olarak yapımına başlanan ve inşaatının bitmesine rağmen faaliyete geçmeyen Mareşal Çakmak Hastanesi Milli Savunma Bakanlığı Üniversite yönetiminin görüşmeleri sonucu 20 Ağustos 1994 tarihinde yapılan bir protokolle Atatürk Üniversitesi`ne devredilmiştir. 9 Ocak 1997 tarihinde hasta tedavi hizmetine başlamıştır. 2001 yılında Yakutiye Araştırma Hastanesi`nin yanında yapılan yeni hizmet binamız 2009 yılının Ekim ayında tamamlanmış olup Yakutiye Araştırma Hastanesi yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır.

Vizyon ve Misyon

Atatürk Üniversitesi SDTM Yakutiye-Aziziye Araştırma Hastaneleri, hizmet alan tüm insanların, modern tıbbın gerektirdiği tüm imkanlardan faydalandırılarak, kaliteli tanı ve tedavi hizmetinin verilmesini sağlamak amacıyla dünya standar...                 Atatürk Üniversitesi SDTM Yakutiye-Aziziye Araştırma Hastaneleri, hizmet alan tüm insanların, modern tıbbın gerektirdiği tüm imkanlardan faydalandırılarak, kaliteli tanı ve tedavi hizmetinin verilmesini sağlamak amacıyla dünya standartlarında bilgi ve teknolojiden faydalanılarak, alt yapıyı oluşturmak ve en yüksek standardı yakalamak.                 Modern teknolojinin, kaliteli ve etkin hizmet anlayışıyla birleştirilerek, tercih edilen bir ortam oluşturulmasını sağlamak. Hasta,hasta yakını ve çalışanların memnuniyetlerini en üst düzeyde tutmak için çalışma seferberliği ilan eden bir sağlık kuruluşu olmaktır.