Tarihçe

Atatürk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, 1958-59 Eğitim - Öğretim yılında Şair Nef'i İlköğretim Okulu binasında faaliyete başlamış, 1970 yılında da bugünkü binasına taşınmıştır.
 Merkez Kütüphane binası 7350 m² alanda 6 bilgi kaynakları salonu, 1 çalışma salonu ve 1 internet salonu ile aynı anda yaklaşık 600 kullanıcıya çalışma alanı ve bilgi hizmeti sunmaktadır.
 Kullanıcılarımız, 200.000 den fazla basılı kitap, 195.000 civarı e-kitap, 13.000 kadar Üniversitemizde yapılan tezler ve 45 adet veri tabanından yararlanabilmektedirler.
 Ayrıca, Aralık 2017 tarihinde hizmete sunulan Çalışma Salonu (Ek bina) ise, 8.000 m² alanda 12 çalışma salonu ve 1 internet salonu ile 1250 kullanıcıya çalışma alanı sunmaktadır.
 Kütüphanenin kuruluş amacı, öncelikle üniversitemiz bünyesindeki eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ve daha sonra da üniversitemiz dışındaki araştırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine destek olmak ve bu anlamda kullanıcılarına nitelikli bilgi kaynaklarını sağlamaktır.
 Atatürk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'ndaki hizmetler, 24.05.2017 tarihinde Atatürk Üniversitesi Senatosunda kabul edilen "Kütüphane ve  Dokümantasyon Daire Başkanlığı Yönergesi" doğrultusunda devam etmektedir.