Turcademy Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır

22 Aralık 2016

Turcademy Hakkında:

Erişim Linki: http://www.turcademy.com/

Turcademy, Türkiye’de tüm akademik yayınları tek bir portal altında toplayarak akademik yayınların dijital olarak akademisyenlere, araştırmacılara ve öğrencilere kolay bir şekilde ulaştırmak ve Türkiye’deki e-kitap yayıncılığına katkıda bulunmak amacıyla Informascope firması tarafından geliştirilmiş yerli bir e-kitap platformudur. Informascope, alanında öncü uluslararası yayınevleri ile birlikte yıllardır yürüttüğü iş ortaklıkları ve projelerden edindiği bilgi birikimi ve tecrübesini kullanarak, Turcademy e-kitap platformunu ülkemiz dijital yayıncılığının gelişmesi amacıyla hayata geçirmiştir. İlk aşamada yaklaşık 2.500 e-kitap ile erişime açılan Turcademy’de yer alan koleksiyona Türkiye’den birçok yayınevinin dâhil olması için görüşmeler sürdürülmekte olup ilk yıl sonunda platformda bulunan kitap sayısının 10.000’e ulaşması planlanmaktadır. Tasarımı ve teknik altyapı çalışmaları yerli mühendisler tarafından geliştirilerek tamamlanan Turcademy e-kitap platformunun ikinci fazında, ülkemizde yayınlanan ve etki faktörü yüksek akademik dergiler Turcademy’de yerini almaya başlayacaktır. Turcademy ilk aşamada ülkemizde akademik yayıncılık alanında öncü olan Anı Yayıncılık, Gazi Kitabevi, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi ve Seçkin Yayıncılık gibi değerli paydaşların katkısıyla 1 Aralık 2016 tarihinde deneme erişime açılmış olup 31 Ocak 2017 tarihine kadar ücretsiz erişim Atatürk Üniversitesi için devam edecektir.